صفحه شخصی سحر سرلک   
 
نام و نام خانوادگی: سحر سرلک
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمران - پایه نظام مهندسی: سه
شغل:  طراح سازه
شماره نظام مهندسی:  10-3-0-56317
تاریخ عضویت:  1388/12/22
 روزنوشت ها    
 

 بزرگ ‌ترین اشتباهات معماری جهان! بخش معماری

30

شاهکارهای معماری در سراسر دنیا هر یک داستان‌ها برای گفتن دارند اما در این میان هستند آثاری که جز «فاجعه» نام دیگری برازنده شان نیست.


مجموعه لوتوس ریورساید، شانگهای




سال 2009 یکی از بلوک‌های این مجموعه که متشکل از تعداد زیادی ساختمان است فروریخت. ساخت و ساز ضعیف و نبود برنامه‌ریزی مناسب در هنگام ساخت از جمله دلایل این سقوط عنوان شد. ساختمان این بلوک در زمان سقوط تقریبا کامل و بسیاری از ساختمان‌ها هم فروخته شده بود. نتیجه طبیعی این حادثه این بود که مردم پول خود را طلب کنند.


آکواریوم دوبی



این آکواریوم که در مرکز خرید سرپوشیده (مال) دوبی واقع شده است، 33 هزار نوع ماهی و کوسه را در خود جای داده است. سال گذشته میلادی، مسئولان این آکواریوم متوجه نشتی در بخشی از آکواریوم شدند. در پی این اتفاق فروشگاه‌ها ها تعطیل شدند و اجازه حضور مردم در آنجا داده نشد تا اینکه 6 نفر غواص به آنجا رفته و مشکل را برطرف کردند.


گنبد میلنیوم، لندن



این گنبد که به علامت آغاز قرن جدید ساخته شد، 1/25 میلیارد دلار هزینه برای لندن داشت. با این وجود توفیق چندانی در جذب گردشگر نداشت. به عبارت دیگر استقبال آنقدر بد بود که این گنبد یک‌سال تعطیل بود.


هتل ریوگ یانگ، کره شمالی



این هتل 105 طبقه‌ای که ساخت آن از سال 1987 آغاز شد، در پیونگ یانگ واقع شده است. ساخت این هتل یک‌بار متوقف و در سال 1992 از سر گرفته شد اما تاکنون ساخت آن تکمیل نشده است. دلیل این ناتمامی مشکلات مربوط به روش ساخت، مواد و کمبود بودجه اعلام شده است. ساخت این هتل سال 2008 یک‌بار دیگر آغاز شده است.


متز سیتی فیلد، کوئینز نیویورک




این ورزشگاه در سال 2009 افتتاح شد. کل هزینه اتمام این بنا 900 میلیون دلار شد، اما‌ به رغم این هزینه گزاف، ساختمان و امکانات رفاهی آن چنگی به دل نمی‌زند. از جمله اشکالات این ورزشگاه می‌توان به خرابی آسانسورها، نشت آب و جاری شدن سیل اشاره کرد.


منطقه کانگباشی در شهر اوردوس چین



فلسفه بوجود آمدن این منطقه حفاظت از منابع طبیعی و جلوگیری از گسترش بیابان در منطقه اوردوس بود. اما ساختمان‌سازی برای یک میلیون نفر هم نتوانست از تبدیل شدن این منطقه به شهری غریب و دور افتاده جلوگیری کند، چراکه تنها 20 تا 30 هزار نفر سکنه این شهر هستند.


ورزشگاه المپیک آتن، یونان



این استادیوم که برای المپیک 2004 آتن ساخته شد، 11 میلیارد دلار خرج روی دست برگزارکنندگان گذاشت. المپیک هم در آن برگزار شد اما حالا بسیاری از بخش‌های آن خالی و بی‌استفاده باقی مانده است.


برج خلیفه، دوبی



این برج که پیش از این برج دوبی نام داشت، بزرگ‌ترین بنای ساخت دست بشر است. اگرچه این برج خرج بسیار زیادی داشت، اما در سال 2010 ساخت آن به پایان رسید. اما به‌رغم پول هنگفتی که خرج آن شد، مشکلات مربوط به برق و روشنایی گریبان این برج را گرفت و بلیت‌های بخش چشم انداز این برج هنوز هم فروخته نمی‌شود.

سه شنبه 15 شهریور 1390 ساعت 10:20  
 نظرات    
 
سجاد سلگی 21:51 سه شنبه 15 شهریور 1390
7
 سجاد سلگی
مرسی من فکر می کردم این کارای بدون برنامه فقط در ایران انجام میشه!
در مورد مجتمع لوتوس همون طور که خودتون میدونین به مهندسی سازه برمیگرده نه معماری!
سید حافظ هاشمی 22:44 سه شنبه 15 شهریور 1390
5
 سید حافظ هاشمی
با تشکر از شما . امیداست مهندسانی که این اطلاعات را می بینند یک تلنکوری هم به خود بزنند که برای طراحی و اجرای یک مجموعه فکر همه چیز را بکنند ... !
محمدرضا افقری 07:50 چهارشنبه 16 شهریور 1390
3
 محمدرضا افقری
الحمد لله که شا مل ایرا ن نمیشه!!!
عباس غفاری 21:51 چهارشنبه 16 شهریور 1390
5
 عباس غفاری
حسابی روحیه بخش بود!
اکبر فرح بخش 09:55 پنجشنبه 17 شهریور 1390
5
 اکبر فرح بخش
نکات جالبی عنوان شده - شهر مجلسی در استان اصفهان نیز نظیر اوردس چین است ولی فولادشهر در اصفهان جمعیتی بیشتر از حد ظرفیت در خود جای داده است و امکانات فعلی آن جوابگوی نیاز ساکنین نیست.
مائده علیشاهی 10:35 پنجشنبه 17 شهریور 1390
4
 مائده علیشاهی
خیلی واسم جالب بودن.
ممنون
بهناز فردوسی 11:38 پنجشنبه 17 شهریور 1390
7
 بهناز فردوسی
ضعیف بودن سازه و نشتی داشتن آکواریوم رو به پای ضعف معماری نوشتن، بی انصافیه.
در مورد عدم توفیق یک بنای عمومی در جذب گردشگر، می تونم اون رو ضعف معماری به علت انسان مدار نبودنش ارزیابی کنم، اما "چنگی به دل نزدن" یک بنا نمی تونه معیاری برای ضعف یا قوت معماری اون باشه. چون این نوع برخورد،کاملا سلیقه ای هست.
مورد منطقه کانگباشی و ناتوانی اون در جذب سکنه هم ضعف معماری نیست، ضعف در طراحی و برنامه ریزی شهری هست.
در بعضی قسمت های این روزنوشت ضعف و ناکارامدی رشته های دیگه به پای رشته معماری نوشته شده، که دور از انصاف و برخورد کارشناسانه هست.
محمد ذوالفقاری 12:25 پنجشنبه 17 شهریور 1390
3
 محمد ذوالفقاری
متشکرم . مطلب جالب بود
موسی حاجیان 19:21 شنبه 19 شهریور 1390
5
 موسی  حاجیان
زاویه دید جدیدی بود و البته جالب.تا حالا در مدح این پروژه ها من مطالب بسیاری خوندم و با خوندن این مطلب از خودم میپرسم واقعا چرا مرغ همسایه همیشه قازه؟ در حالی که مرغ همسایه گاهی مرغ هم نیست.ما بدون کمترین کمکی در اولین تجربه چهارمین برج مخابراتی جهان رو ساختیم اما کمتر ازش یادی میکنیم.
عباس غفاری 19:49 شنبه 19 شهریور 1390
5
 عباس غفاری
بد نیست در اینجا یادی از مصلای تهران ونیروگاه اتمی بوشهر بکنیم که هر کدام میتوانند رکورد طولانی ترین زمان ساخت و بیشترین هزینه را داشته باشند!
نیما محسون 00:59 یکشنبه 20 شهریور 1390
5
 نیما محسون
آموختن از بزرگترین اشتباهات معماری جهان خیلی ارزشمند است.اما اشتباهات معماری،سازه ای،تخریب آثار باستانی و محیط زیست و هزاران مورد دیگر در ایران چیز دیگری است!!!